Celtra duo uusi keraaminen materiaali

Dentsplyltä lähestyttiin uuden ensi vuonna markkinoille tulevan keramian kliinisen kokeilun merkeissä. Postitse saapui keraamisia aihioita, keramiavärit ja Celtran oma sementtipakkaus.

IMG_6375

Celtra duo kilpailee lasikeramioiden käytettävyydellä ja estettisyydellä yhdistettynä litiumsilikaattien kestävyyteen. Tuotetta on mahdollista käyttää suoraan jyrsittynä (taivutuslujuus 210MPa) tai poltettuna (taivutuslujuus 370 MPa). Teknisesti tuote vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta.

celtra duo

Erityisen kiinnostava käyttöalue on yksittäisten etualueen hampaiden korjaus, jolloin jyrsitty aihio voidaan maalata vaikka suoraan potilaan suussa parhaan estetiikan saavuttamiseksi. Lisäksi materiaalin koostumus voi tuoda parannettuja ominaisuuksia valon siroamiseen verrattuna nykyisiin litiumsilikaatteihin.

Tuotteesta tulossa potilastapauksia myöhemmin.