Murtumassa olevan hampaan kruunutus (avoin ja kiinni oleva murtumalinja)

Amalgaami on verrattain hyvä paikkausmateriaali sen bakteereja hylkivien ominaisuuksien ja kestävyyden takia. Amalgaamilla paikattu hammas kuitenkin altistuu usein murtumille ja lohkeamille johtuen amalgaamin kiilavaikutuksesta hampaaseen. Amalgaami ei sidostu hampaaseen muuten kuin mekaanisesti.

Kyseisessä potilastapauksessa alempi poskihammas oli menetetty kovan purennan seurauksena tapahtuneen halkeamisen vuoksi. Alempi poskihammas korvataan implantilla (nyt implantti luutumisvaiheessa). Samalla implantin suunnittelun yhteydessä havaittiin yläposkihammas olevan osittain murtunut. Hammas oli elossa vastaten vitaliteettimittariin joten hammas suojattiin kruunulla

Murtumalinjat näkyvissä:

IMG_8442 IMG_8445

Hiotussa hampaassa murtumalinja näkyvissä myös vanhan amalgaamipaikan alla (tummentuma johtuu amalgaamista):

IMG_8454

Kruunun suunnittelu hyvään purentatasoon tulevaa implanttia ajatellen:

IMG_8450 IMG_8452  IMG_8461