Vanhojen paikattujen takahampaiden kunnostus: keraamiset kokokruunut

Vanhan muovilla ja amalgaamilla paikattujen hampaiden kunnostus yhdellä käyntikerralla: Toimenpiteenä vanhojen paikkojen vaihto keraamisiin kruunuihin on hyvinkin helppoa. Tapauskohtaisesti hampaat voidaan puuduttaa tai tehdä ilman puudutusta. Esimerkiksi tässä tapauksessa hampaat puudutettiin ja hiottiin yhdellä istunnolla (45min).

Hionnan jälkeen potilaalla on noin 60min aikaa jolloin voi jäädä katsomaan hampaidensa suunnittelua tai lähteä vaikka käymään kaupungilla. Tunnin väliajan jälkeen hampaat sidostetaan paikalleen (30-45min) jonka jälkeen purukalusto on heti käyttövalmis (Puudutteen vaikutuksen aikana joutuu toki olemaan varovasti).  Toimenpiteestä noin viikon päähän otetaan kontrolliaika jossa puhdistetaan vielä alue ja varmistetaan purennan olevan kunnossa.

Alkutilanne: Vanhat monesta eri paikkamateriaalista tehdyt takaposkihampaat häirinneet potilasta. Hampaat tuntuvat karheilta ja epätasaisilta. Purenta alueella heikentynyt ja kaikki ruoka kertyy hampaiden väleihin aiheuttaen kivuliasta ientulehdusta.

 

IMG_3286

Vanhat paikat poistettu ja hammas hiottuna:
IMG_3314

Valmiit kruunut sidostettuna suuhun hoidon aloittamisesta noin 3h kuluttua:

IMG_3866

Purenta ja purentatason tarkistaminen:

 

IMG_3871 IMG_3873

Röntgenkuvat alku- ja lopputilanteesta:

IMG_3875 IMG_3876