Minimaalisen hionnan kruunutus, hoidon kulku ja 2v kontrollikuva

2v sitten jouduttiin iso vanha amalgaamipaikka poistamaan murtumien vuoksi. Paikan laajuuden vuoksi päädyttiin tilalle tekemään keraaminen E-Max kruunu.

Hionnan kulku menee kutakuinkin näin (kuvasarja):

1) Alkuksi poistetaan vanhat paikat hampaasta jotta nähdään kuinka paljon hammaskudosta on jäljellä ja onko paikan alla kariesta.

2) Tämän jälkeen poistetaan vielä huonot, murtumavaarassa olevat hampaan reunat jolloin saadaan tulevan kruunun pohja tarpeeksi kestäväksiä. Lopussa vielä kaikki terävät kohdat kiillotetaan pois ja tehdään pohjasta mahdollisimman sileä ja maksimoidaan kiillepinta. Myös viereisten hampaiden hammasvälit muotoillaan paremmaksi. Paljon kiillettä olevassa hampaassa pystytään hiontasauma jättämään korkealle ja tukemaan sidostumiseen.

hionta 3

Lasikeramia tarvitsee purennassa tilaa 1,5mm ja hammasta on tarkoitus hioa mahdollisimman vähän. Tämä on helpoin havaita karveria käyttäen hampaat purtuna yhteen (karveri löyhästi mahtuu välistä niin keramialle jää 1,5mm ja 0,1mm sementtipaksuus):

IMG_6379-2

Hionnasta otetaan jäljennökset koneelle ja suunnitellaan kruunu purentaan sopivaksi, jyrsitään ja kiiltopoltetaan(potilaan odotellessa 45min)

IMG_6392-2

Kruunua sovitetaan suuhun ja varmistetaan sen istuvuus ja purenta

IMG_6397

Sidostaminen tehdään tarkasti ”jokasta kohtaa hierotaan sidosaineella 20 sekuntia” ja loppukovetus sidosaineelle tehdään glyseriinisuojassa jotta sauma-alue kovettuu myös loppuun asti. Tämä takaa hyvän sidostumisen ja sauma-alueen pysymisen samanlaisena hyvin pitkään. Sementtinä relyx ultimate

IMG_6403

Tilanne kontrollikäynnillä:

IMG_6404

Tilanne noin 2v jälkeen hoidosta:

IMG_8474