Purennan kuntoutus viikonlopussa (6kk kontrolli)

Viime keväänä tekemäni purennan kuntoutus. Potilaan suurin ongelma oli jatkuvat kivut purentalihaksien ja leukanivelen alueella. Öiseen aikaan pidettävä purentakisko auttoi, mutta lihakset ja nivelet väsyivät päivän aikana johtuen voimakkaasti madaltuneesta ja kuluneesta purennasta. Purennan madaltuminen oli seurausta laajoista muovipaikoista jotka eivät ole kestäneet potilaan kovaa purentaa. Tällöin purenta keskittyy etualueelle joka kohtaa myös etuhampaiden voimakkaaseen kulumiseen ja lopulta kärkipurentaan.

Potilaan alkutilanteesta otettiin jäljennökset jonka avulla teetettiin vahaukset uusista hampaista. Vahatut muodot siirrettiin suuhun hoitoviikon maanantaina, purentaa tarkasteltiin viikon aikana kaksi kertaa jonka jälkeen viikonlopun aikana muoviset muotit poistettiin ja tehtiin kopiona keraamisiksi kruunuiksi.

 

IMG_83324both

IMG_8347both

IMG_8352both

IMG_8351

 

 

IMG_8336

IMG_8345

Profiilikuvat uudesta ilmeestä

IMG_4697-2  IMG_4695  IMG_4696

Purentakuvio nivelasemassa

IMG_4693

Kaikki kivut leukanivelestä ja lihaksista ovat pysyneet poissa hoidon jälkeen. Purentakiskoa ei ole vielä tehty koska hampaiden kiristely ja narskuttelu on jäänyt hoidon jälkeen olemattomaksi.