Purennan kuntoutus viikonlopussa

Potilaan purenta oli madaltunut takahampaiden laajojen muovipaikkojen ja kovan purennan johdosta. Takahampaiden laajat muovipaikat eivät pysty kannattelemaan purentaa joka aiheuttaa purennan siirtymisen etualueelle. Etualueen hampaat eivät kestä yksinään kovaa purentaa vaan lähtevät helposti kulumaan.

IMG_6932-2IMG_6937-2

Kyseisessä tapauksessa päädyttiin korottamaan purenta leukanivelelle suotuisampaan tilanteeseen samalla saaden esteettinen lopputulos. Potilasta häiritsi voimakkaan aukkoinen hammaskaari joka saatiin hiontateknisesti hampaiden asentoja ja pulleuksia säätämällä umpeen.  Alahampaat kulmahampaasta kulmahampaaseen säätettiin ennallaan. D.46 jouduttiin poistamaan hoidon aikana epäsuotuisan juurihoidon takia ja korvataan myöhemmin implantilla.

Hoito toteutettiin teknikon tekemillä vahauksilla jotka siirrettiin suuhun alkuviikosta ja koko muutostyö muuten tehtiin yhden viikonlopun aikana.

Materiaalina E-max Impulse V1 GC:n luster pastella maalattuna.

Alku ja lopputilanteet

IMG_1386-2molemmat   farar

 

Välivaiheita

IMG_1257 IMG_1407

IMG_1263IMG_1273IMG_1286-2

 

Lopullinen luonnollinen alahuulen hymylinjaa muotoileva aukoton hammaskaari

IMG_1375-2 IMG_1377 IMG_1376

IMG_2085-2 IMG_2084