Blogi sisältää hammaslääketieteellisiä potilastapauksia toteutettuna Sironan Cerec-laitteella käyttäen CAD/CAM teknologiaa. Keraamiset paikat, hampaat ja laminaatit suunnitellaan tietokoneella, jyrsitään, maalataan ja poltetaan uunissa potilaan odottaessa. Koko hoito on yleensä valmista yhdellä käyntikerralla. Kaikista hoidoista vastaa HLL Marko Ahonen.

Muutoksia

Viimeinen puoli vuotta on ollut aikamoista myllerrystä ja päätimme yhteistyön Mehiläisen kanssa ja olemme olleet mukana rakentamassa täysin uutta yksityistä digitaalista hammaslääkärivastaanottoa Hämeenlinnan keskustaan. Tällä tavoin pääsemme poistamaan kaikki potilaalle ylimääräiset maksut kuten toimisto-, laboratorio- ja materiaalimaksut joista isot ketjut ovat kuuluisia.

Vastaanottona haluamme olla suunnattu laadukkaaseen perushammashoitoon uusimpia digitaalitekniikoita apuna käyttäen. Vastaanotolle tulee markkinoiden laadukkain kartiokeilakuvauslaite, 3d-printterit, keraaminen Cerec-laitteisto, mikrokirurgiset laitteistot, anestesiapalvelut ja mm. Suomen ainoa 3d-mikroskooppi. Vastaanotto on suunniteltu samalla digitaalihammaslääketieteen koulutustilaksi. Vastaanotoltamme löytyy myös suuhygienistipalvelut.
Nettisivut ja ajanvaraus ovat nyt auki osoitteessa www.hammashuippu.fi

HH_Logo_Teksti1_Sini_Pyöreä_A

 

Esteettinen parannus etualueelle ja esteettisen hoidon kulku

Potilasta häiritsi ylhäällä hampaiston epätasaisuus, läikyt, kuluneet etuhampaat ja jatkuvasti irtoavat muovipaikat.

 

IMG_4719

 

Jokaisessa hammasvälissä edessä oli useita vuosia sitten tehtyjä paikkoja joiden saumat oli jo osittain irti.

 

IMG_4721

rtsta

 

Korkean estetiikan vaatimustason vuoksi omien hampaiden päälle tehtiin virtuaalinen 3d vahaus uusista hampaista. Tällä vahauksella päästiin kokeilemaan lopullista tulosta ennen kun hampaita hiottiin ollenkaan.

Uusista hampaista tehtiin huulilinjan ja potilaan toiveiden mukaan selvästi pidemmät (vasemmalla alkuperäiset hampaat, oikealla 3d printattu virtuaalivahaus)

IMG_4868

 

Nopeat koevedokset omien hampaiden päällä ennen lopullista hoitopäätöstä (Ennen ja heti väliaikaisten jälkeen)

IMG_4716-2IMG_4741-2

IMG_4721IMG_4731

Vahauksen avulla päädyttiin tekemään etummaisiin kuuteen hampaaseen laminaatit ja kahteen välihampaaseen suoralla tekniikalla muovilaminaatit jolloin myös hoidon lopullinen hinta tuli selville.

Väliaikaiset otettiin vielä pois ja lopullinen hoitoaika varattiin.

 

Hoitokerralla hampaiden huonot osa hiottiin pois, otettiin digitaalinen jäljennös ja laitettiin väliaikaiset. Kahden päivän päästä potilas sai pysyvät keraamiset laminaatit jotka sidostettiin kiinni.

 

IMG_4773f   IMG_4723 reIMG_4723 reewfgIMG_4723 reewfIMG_4723 reew

IMG_4858

 

Traumahampaan ultraohut laminaatti

Kyseisessä tapauksessa yläetuhammas oli iskun voimasta murtunut. Hammas oli kuitenkin säilynyt elossa ja tilalle päädyttiin tekemään ultraohut hionta 0,35mm paksua laminaattia varten yhdellä käynnillä.

 

Alkuperäinen tilanne trauman jälkeen klo 17.30:

IMG_2780

Hiottu hammas (ilman puudutusta):

IMG_2785

Keraaminen ultra-ohut laminaatti sidostettun paikalleen 19.45 samana päivänä

 

 

IMG_2789

Cerec suunnitelma näyttää ohuen keraamian poikkileikkauksen:

 

035 2   IMG_2801

Saman illan hymy josta tehtyä keraamista laminaattia ei erota omista hampaista:

 

IMG_2814-2IMG_2816IMG_2805

Uniapnea

Uniapnea on erittäin alidiagnosoitu sairaus ja onkin arvioitu että Suomessa tätä sairastaa yli 300 000. Hoitamaton uniapnea lisää kuolleisuutta sydän- ja verisuonisairauksiin 3−6-kertaisesti sekä riskiä 2-tyypin diabetekseen, aivoverenkierronhäiriöön ja keuhkovaltimoverenpainetautiin (Hengitysliitto).

Lievän ja keskivaikean uniapnean hoitoon helpoin ratkaisu on yön aikainen uniapneakisko. Uniapneakiskolla leukaa tuodaan eteenpäin jolloin hengitystiehyet aukeavat mahdollistaen paremman unen.

Ongelma unianeakiskoissa on leukaa eteenpäin tuomalla leukaniveleen kohdistuu tavallista kovempi rasitus epäanatomisen sijainnin johdosta, joka voi pahimmillaan johtaa leukanivelen ongelmiin. Erityisesti leukanivelnogelmia aiheuttaa jos kisko on edes aavistuksen vinossa luoden epätasapainoaseman leuan eri puolille.

Perinteisesti uniapneakiskoon otetaan fyysiset jäljennökset ja eteenpäin työnnettyn leuan asento pyritään välittämään teknikolle erillisen vahaindeksin avulla. Vahaindeksin ongelma on sen epätarkkuus jolloin nivel voi rasittua tavallista enemmän.

 

Optisleep on uudenaikainen täysin digitaalisesti tilattava uniapneakisko joka nerokkaalla suunnittelulla ohittaa perinteisen vahaindeksin ongelmat. Molemmista leuoista otetaan digitaalinen jäljennös tarkalla suukameralla ja purentaindeksi otetaan 3d röntgenlaitteen (kartiokeilakuvaus) low-dose kuvausohjelmalla terapeuttisessa asennossa. Tällöin purenta saadaan huomattavasti tarkemmin ja vain edessä oleva purutuki pakottaa nivelet tasaisesti.

optisleepair toka

Ohjelma näyttää lepotilan ja terapeuttisen asentojen ilmatiehyeiden läpimitan jolloin voidaan visualisoida alku- ja lopputilannetta

air eka sicat air

Uniapneakisko tilataan digitaalisten jäljennösten perusteella ja se saadaan käyttöön noin 1-2 viikon sisällä.

IMG_0885

Kisko käytössä mahdollistaa terapeuttisen asennon muuttamisen vaihdettavilla väliosilla

optisleep in mouth2 optisleep in mouth

Uniapneakiskoa varten on hyvä olla unipolygrafiatutkimus jolloin uniapnean vakavuusaste tiedetään ja jotta oikea hoitolinjaus voidaan valita. Myös hampaiston tarkastus pitää suorittaa ja mahdolliset korjaukset tehtävä ennen kiskon tilaamista. Hinta laadukkaalle uniapneakiskohoidolle on yksityiselle noin 900 euroa pitäen sisällään kartiokeilakuvauksen

 

 

Kuluneen purennan kuntoutus 3v seuranta

Kuluneisuuden ja esteettisten vaatimusten takia purenta kuntoutettiin kokonana keraamisilla kruunuilla, osakruunuilla ja onlaylla 3vuotta sitten. Alkumallien perusteella tehtiin vahaus joka siirreettiin suuhun

animamoitu-web-suoj

IMG_4696IMG_4697-2

 

Alkutilanne ja seurantakuvat yhden ja kolmen vuoden jälkeen viikonlopun muodonmuutoksesta:

IMG_8347-2 kolme

 

 

IMG_8351kolme

 

 

mole sivulta

 

 

 

3 ala

 

 

IMG_8336 3

Röntgennäkymä ennen ja nyt kolme vuotta toimenpiteestä

kolme ptg